DomovPodjetjeZaposleni

Zaposleni

Prosta delovna mesta:


Poveljnik gasilsko reševalne službe (m/ž)


Želimo si kandidate/ke, ki imajo sledeča znanja:
- izobrazbo VIII. stopnje po SOKu in 3 leta delovnih izkušenj na področju dela oziroma VII. ali VI. stopnje izobrazbe po SOKu in 6 let delovnih izkušenj na podobnih delih,
- projektno vodenje in upravljanje,
- področna zakonodaja in standardi,
- tuj jezik na srednjem nivoju,
- računalniška znanja (Office programi),
- vozniški izpit B kategorije,
- psihofizična sposobnost za gasilca.


Naloge našega novega sodelavca/ke bodo:
- načrtovanje, organiziranje, vodenje in kontrola dela,
- načrtovanje operativnih rešitev pri požarni varnosti zrakoplovov in letališča,
- upravljanje in vodenje gasilskih in reševalnih operacij, odstranjevanje poškodovanih letal, prva pomoč,
- vodenje intervencije,
- pripravljanje strokovnih podlag s področja dela,
- predlaganje in uvajanje novih metod, tehnik in načinov dela,
- uporabniška podpora namenskim informacijskim sistemom,
- izdelovanje analiz in pripravljanje poročil,
- sodelovanje pri projektih,
- koordinacija dela z drugimi službami/enotami,
- druga dela in naloge po nalogu nadrejenega v okviru delovnega mesta.

Prednost pri izbiri imajo kandidati z zaključeno Gasilsko šolo v okviru Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije ter izkušnjami pri vodenju večjih skupin oziroma organizacijskih enot. 
Če si želite zaposlitve v uspešnem mednarodnem podjetju in novih poklicnih izzivov, vas vabimo, da življenjepis in motivacijsko pismo, oddate v Službo za kadre in izobraževanje (kadri@fraport-slovenija.si) do vključno 30.09.2018.
Ponujamo vam možnost osebnega in kariernega razvoja ter delovno mesto za nedoločen čas s poskusno dobo šest mesecev.

 

ŠTUDENTSKO DELO:

1. Študentska pomoč v oskrbi tovora in oskrbi letal

Za daljše časovno obdobje potrebujemo zanesljive in dinamične študente za pomoč v:

1.Oskrbi tovora (avioblagovnem skladišču):

  • fizično delo pri natovarjanju in raztovarjanju tovora, kontrola vstopa na parkirišče in vnos podatkov v računalniški sistem;
  • delo bo potekalo tri- do štirikrat tedensko oz po dogovoru.

2.Oskrbi letal:

  • fizično delo pri oskrbi letal (nakladanje in razkladanje blaga, čiščenje letal);
  • delo bo potekalo po dogovoru.

K prijavi vabimo kandidate, ki imajo:

• osnovno zanje angleškega jezika,

• vozniški izpit B kategorije in

• status študenta.

Razgovori s kandidati bodo potekali v prvi polovici septembra. Pogoj za začetek dela so uspešno opravljeni tečaji uvajanja in usposabljanja.

Če ste zainteresirani za delo in menite, da ga boste lahko usklajevali s študijskimi obveznostmi, nam do 21. septembra 2018 na elektronski naslov kadri@fraport-slovenija.si posredujte svojo prošnjo.

 

2. Študentska pomoč pri popisu osnovnih sredstev

K sodelovanju vabimo natančne, dinamične in samoiniciativne študente!

Za pomoč pri izvedbi popisa osnovnih sredstev v oktobru in novembru potrebujemo študenta, ki ima:

-        osnovno znanje MS Office orodij (Word, Excel),

-        vozniški izpit B kategorije in

-        status študenta.

Razgovor s kandidati bo potekal v drugi polovici septembra. Pogoj za začetek dela so uspešno opravljeni tečaji uvajanja in usposabljanja.

Če ste zainteresirani za delo in menite, da ga boste lahko usklajevali s študijskimi obveznostmi, nam najkasneje do 14. septembra 2018 na elektronski naslov alenka.pecnik@fraport-slovenija.si posredujete svojo prošnjo in potrdilo o statusu.

 

Družini prijazno podjetje

Fraport Slovenija je 13. 5. 2016 prejel polni certifikat Družini prijazno podjetje in se s tem zavezal k še boljšemu usklajevanju dela in družine ter k še večji družbeni odgovornosti. Fraport Slovenija je v preteklih letih uspešno implementiral dvanajst družini prijaznih ukrepov, ki zaposlenim omogočajo lažje usklajevanje družinskega in delovnega življenja. Zaposleni z družinskimi in drugimi zasebnimi obveznostmi imajo med drugim možnost, da za določeno obdobje koristijo skrajšan delovni čas tudi izven zakonsko upravičenega obdobja. V tednu, ko uvajajo otroka v vrtec oziroma šolo, se zaposlenim (v dogovoru z nadrejenimi) omogoči fleksibilni delavnik. Družba poleg tega obdari vsakega novorojenčka, organizira dogodke za aktivno preživljanje počitnic otrok zaposlenih (tabori, dnevno varstvo …). Za družine vseh zaposlenih na letališču pa vsako leto pripravi tudi Festival zabavno letališče.

 Družini prijazno bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

 

Ugledni delodajalec

Portal iskalcev zaposlitve, katerega uporabniki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled slovenskih podjetij na trgu dela, nas je štirikrat uvrstil med najuglednejše delodajalce in nas prepoznal kot uspešno in stabilno podjetje.

Veliko pozornost namenjamo znanju

Visokokakovostne letališke in spremljajoče komercialne dejavnosti lahko zagotavljamo z zaposlenimi, ki nenehno sledijo zahtevam različnih prevoznikov in hitrim tehnološkim spremembam. Zato stalno skrbimo za njihovo izobraževanje, tako doma, kot na tujem.

Razvoj kadrov

Tudi naši zaposleni ocenjujejo, da Fraport Slovenija sodi med uspešnejša podjetja v okolju, ima velik ugled in zagotavlja varnost zaposlitve.

Za najbolj perspektivne med njimi smo pripravili program razvoja. V prihodnje se bomo namreč vedno bolj srečevali s potrebo po nadomeščanjih, pomembnostjo vzpostavitve sistema nasledstev, nujnostjo kariernega razvoja ter sistematičnega spremljanja najboljših.

Naše delo je raznoliko

Za delo na letališču so značilne prometne konice. Največ letal in potnikov se oskrbi od junija do septembra, dnevno pa vrhunce beležimo zjutraj, sredi dneva in zvečer. Zaradi koničnih časov smo naklonjeni fleksibilnim oblikam zaposlovanj, iskalce zaposlitve k oddaji ponudb za opravljanje del pa največkrat vabimo v sektorju Operativa.